dijous, 2 d’abril del 2009

Què és la Cuca?

La Cuca de Castellbisbal és una bèstia de foc creada l’any 1979 per un grup d’amics que volien expressar les seves inquietuds i veure món. Està formada per un cap de fibra de vidre, un cos de roba de sac aguantada per 6 arcs i una cua. En el cap porta 5 punts de focs, quatre a la boca i un a la banya. Es portada per 8 persones: "16 cames, calçades amb espardenyes que la fan bellugar, serpentejar àgilment carrer amunt i carrer avall, un espectacle realment diferent, no es pot treure la vista de sobre de la cuca per que mai saps el que farà ni cap on girarà".
La Cuca té una germana petita la Cuqueta de Castellbisbal, creada l’any 1988 per un grup de nens amb ganes d’emular els grans i així compartir també les seves inquietuds. Està formada per un cap de fibra de vidre amb un cos de roba de sac i aguantada per 5 arcs i una cua. Aquesta bèstia té 7 punts de foc, quatre a la boca i tres a les seves tres banyes, un fet que diferencia les dues Cuques.
Són moltes les poblacions a les que hem anat, el primer correfoc de la Mercè a Barcelona, Lleida, Tortosa, Begues, Sant Pol de Mar, Cabrera de Mar, El Papiol, Vilanova i la Geltrú, Manresa, Terrassa, Sant Quirze del Vallés, Corbera,...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada